Recept: Filety zo zubáča s pečenými zelerovými hranolkami a zemiakmi

Rozmýšľala som, ako inak pripraviť ešte rybu, či len tak celé filety opiecť zas na panvici, alebo zubáča nejako naporcovať. A tak som ho nakrájala a nechala chvíľu stáť v jednoduchej marináde. 
Filety zubáča od RADOMA sú hlboko mrazené a na odmrazenie im netreba dlhý čas. Sú tenké a tak sa dokážu rýchlejšie rozmraziť. Kostička sa sem tam nájde, to je jasné, inak by sme museli staviť vždy na rybie filé. No predsa je to takto aj zaujímavejšie a chutnejšie
Potrebujeme:
*1 balenie Filety zo zubáča Radoma
*1/2 alebo 1 menšia cibuľa nakrájaná na tenké mesiačiky
*trochu olivový olej
*1 strúčik cesnak na drobno nakrájať
*2pl olivový olej
*2čl korenie na ryby (ja používam z Lídla neobsahuje glutaman sodný)
*ešte soľ podľa chuti
*mleté čierne korenie
*1/2čl mletá rasca a trošku aj celá
*2 štipky mletá červená paprika
*štipka mletá štipľavá paprika

V prvom rade necháme do 1h rozmraziť filety zubáča, ktoré vyberieme hneď z obalu. Nakrájame na menšie pásy 2-3cm. 2pl olivového oleja zmiešame s korením na ryby a primiešame zubáča. Lyžicou pekne premiešať, nechať postáť, aby sa zmes dostala všade a zatiaľ si pripravíme prílohy.
Na panvici na troche olivového oleja opečieme cibuľu, potom pridáme nakrájanú rybu a opekáme najprv na najvyššom stupni,medzi tým pridáme ešte cesnak a potom znížiť plameň. Ešte ochutiť koreninami chvíľu nechať ešte smažiť. Po vypnutí plameňa necháme ešte dôjsť.

Príloha:
Jogurtový dip-všetko spolu vymiešať
*1 biely jogurt
*1čl plnotučná horčica
*soľ, korenie
*bylinky, sušená bazalka, sušená petržlenová vňať
*3-4 kvapky štipľavej srirachy (nemusí byť)

Pečené zemiaky a zelerové hranolky 
*4-5 zemiakov
*kúsok zeler
Zemiaky nakrájame na kolieska poukladáme na plech s papierom na pečenie a zeler nakrájame na hranolky. Posypeme korením na pečenú zeleninu, alebo len tak soľ, korenie, červená mletá paprika a necháme odstáť na linke asi 20 min kým nepustia vodu. A dáme piecť na 250*C

Čerstvá mrkva alebo iná zelenina

A čo vy kupujete mrazené ryby alebo dáte prednosť radšej čerstvým?
Dobrú chuť!!


Komentáre

  1. Zelerové hranolky zbožňujem, recept vyzerá super :) Ja sa väčšinou musím spoľahnúť na mrazené ryby...:)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já kupuju mražené :) a nejčastěji filety - nemám ráda vybírání kostí :D ale vlastnoručně vylovenému uzenému kapru dědovi neodolám 😋 já ho nejčastěji upeču na kmínu nebo jenom na pánvi s kořením, co se týče ryb, tak mi chybí nějak kreativita :D

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Úžasný recept, niektorí ľudia robia zelerové hranolky v oleji, ja som tiež za variantu s rúrou. Teším sa na ďalšie recepty :).

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára