Časopisy, ktoré sa (ne)dajú čítať

Ahojtee, akurát keď píšem tento článok som chorá a nemôžem uveriť, že to leto tak rýchlo prehrmelo. Prečo nemôže byť zima kratšia a leto dlhšie? No čo už aj tak sa teším zo všetkých maličkostí a mám rada tú domácu pohodu hlavne teraz, keď som v práci dala výpoveď a povedala som si na čo sa budem trápiť v sklade v tej zime už 4 rok za minimálnu mzdu? Nie niee moja pekne odtiaľ odídeš, kôli peniazom všetko neurobíš a tak som odišla... tak som prišla na to, že som ,,Hygge". Počuli ste už ten výraz? Ak nie nižšie vám o tom napíšem.

No ale poďme už k tým časopisom predstavím vám môj obľúbený, ktorý si pravidelne kupujem a tým je Fit Štýl. Nájdete tu rôzne inšpirácie slovenských miest, kde ste možno ešte neboli a môžete sa tam ísť pozrieť. Nájdete tu aj zdravý jedálniček na jeden deň, rôzne bylinky a korenia o ktorých sa čo to dozviete aké sú zdravé, tak isto príbehy, nové informácie a rôzne recepty.
Víno ako také veľmi nepijem radšej si dám pivo ale nepohrdnem. Nemala som ani šajnu aký je rozdiel medzi vínami teda vedela som že sa delia na suché, polosladké ..atď. Ale nevedela som, že sa delia do troch skupín
*Víno bez zemepisného označenia teda ide o víno najnižšej kategórie označené napr. vyrobené v EU
*Víno s chráneným zemepisným označením (CHZO) sú strednou kategóriou vín označené napr slovenské víno alebo slovenský vinohradnícky región.
*Víno s chráneným označením pôvodu (CHOP, DSC) ide o najvyššiu kategóriu, do ktorej patria vína s označením akostné (odrodové a značkové). Uvádzaná je tu väčšia zemepisná jednotka napr. obec, región.
A ak mate radí víno určite sa v článku dozviete aj viac.
Musli cereálie nie sú vždy zdravé. To som vedela, že pečené asi zdravé nebudú obsahujú veľa cukru a palmového oleja. Keď som začínala akože "zdravo" jedávala som ich ráno s mliekom ale postupom času som prišla na to, že zdravé sú ale úplne iné musli a o tom píšu aj v tomto článku. Plus recepty na domáce musli.
Bylinky ani niektorí nevieme aké sú zdravé vždy čosi o týchto bylinkách napíšu. Bylinkové čaje mám hrozne rada a hlavne z tých domácich nasušených. Keď vidím na čaji niekde že je aromatizovaný ani ho nepijem. Najviac ma naštve keď už aromatizujú aj bylinkové čaje. Pili ste už šípkový čaj z obchodu a doma nasušených šípok? Teda je to poriadny rozdiel! Ten kupovaný šípky ani nevidel a ešte k tomu má hnusnú chuť.
Čo radšej uprednostňujete? 

No a tieto časopisy v podobnom znení sa podľa mňa teda vôbec nedajú čítať ako EMMA alebo EVA. Nájde sa tam zo pár príbehov čo za to stoja dokonca aj horoskopy sú fajin ale tie ostatné veci čo tam dávaju mám dosť. Stránky s módou ma absolútne nebavia a ešte k tomu keď sú tie ženy poobliekané ako na maškarný bál. Prečo tam radšej nedajú normálnu módu? Alebo kozmetika za stovky eur? Prosím vás myslite si, že bežné ženy si také niečo dovolia kúpiť? Nájde sa stránka aj s lacnejšou kozmetikou ale tej tam je len minimum. A prečo som si kúpila tento časopis? Lebo tam dávaju darčeky tento krát tam bola micerálna voda od mojej obľúbenej značky YR. Prečo asi tam tie darčeky dávajú že? asi sa moc nepredáva....

Časopis Báječná žena no to je už iná káva, tu sa aj niečo zmysluplného dozvieme. Rady triky nápady, recepty, proste všetko čo k normálnemu časopisu patrí.
 Nejaké tie recenzie na kozmetické produkty.

Takéto časopisy sú fajin sú šikovné malé je tam celkom dosť receptov čo mám rada a tiež rôzne informácie.

Časopis Coop Jednota radšej si prečítam tento ako nejakú emmu čo nemá ani hlavu ani pätu. Tiež sa tu nájde nejaký recept, čosi o bylinkách a o zdraví, či rozhovor známej osobnosti. Nájdete ho v jednote voľne a nepredáva sa.
 A teraz vám napíšem o HYGGE ak ste prišli až sem som rada.
Je to dánsko-norsky výraz, ktorý by sa dal preložiť ako útulnosť a životná pohoda. Je o uvoľnenej a bezprostrednej atmosfére, okolo nás ktorú prežívame osamote alebo v spoločnosti rodiny a priateľov bez potreby pretvárky, strnulosti či kontroly.
Je pôžitkom zo spoločných chvíľ z dobrého jedla a nápojov v pohodlí, teple a bezpečí domova s ľudmi ktorých máte radi. Podstatou je vychutnávať si okamihy bežných dní, užívať si život na plno, bez výčitiek, z dôrazom na maličkosti a každodenné drobnosti, nepovažovať veci za samozrejmé a byť vďačný za každý okamih.

Som rada ak ste sa dočítali až sem, a budem vďačná za váš názor či máte podobný ako ja alebo iný?

MAjte sa pekne
Romi

Komentáre

  1. A ja mám nahodou Evu a Emmu rada. Su to jedine časopisy, ktoré si už niekolko rokov pravidelne kupujem. Mna práveže bavia aj stránky s modou, často tam nájdem vela inšpiracie ako sa obliect, či čo si kupiť. Ono je to možno aj o tom, čo kto v časopisoch hlada. Ak radšej čítaš pribehy, tak je jasné, že Emma a Eva nebude pre teba, su to skor modno kozmetické časopisy. Baječná žena je zas pre mna taký časopis, ktorý mám prečítaný za 5 minut.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru más pravdu je jasne každému sa páči niečo iné a iné hľadá. Na tychto sa daju pozerať akurát tak obrázky. Aj keď nie som veľky čitateľ nie sú nič pre mňa.

      Odstrániť
    2. Mňa a asi aj Romču proste baví variť a jedlo :D tak nás budú baviť takéto časopisy. Kto žije módou asi preferuje Evu či Emmu. I keď pre mňa sú tie módne časopisy akosi "prázdne" bez nejakého hlbšieho posolstva, zamyslenia... ak viete čo myslím :)

      Odstrániť
    3. Tiež to tak vnímam presne tak a každý ma rád iné veci:)

      Odstrániť
  2. Ja čítam časopisy strašne málo, ale keď už ,tak sú to skôr tie, ktoré až tak rada nemáš, tie ostatné sú tiež fajn, ale je to taká jednohubka, ktorú mám rýchlo za sebou.
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež strašne málo aj to vidieť:) a zase v eve a emme popozeram obrazky a to je všetko

      Odstrániť
  3. Ten fit štýl vypadá dobře, budu se muset mrknout jestli ho prodávají i v čr :)

    https://wantbefitm.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja tiež nemám nejako extra rada Evu/Emmu, od kedy sledujem rôzne stránky a blogy tak velmi malo kupujem časopisy, skôr kupujem take geo a podobné cestovatelské časopisy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Upřímně? Já si časopis naposledy koupila na základce a to BRAVO :D Nejsem vůbec fanoušek časopisů.. A už vůbec ne těch módních.. Občas koupila třeba mamka ELLE nebo VOGUE a prostě za stovku sice krásné inspirativní outfity a móda, ale to už si každý může najít dneska na netu.. Ale chápu, že někdo to má prostě rád, koupit si časopis, listovat ním ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja najradšej hľadám recepty ale keď už nejaký časopis kúpim prečítam si aj iné:)

      Odstrániť
  6. Ja naše časopisy čítam minimálne a keď už, kupujem si Fit Štýl a F.O.O.D. Ale inak mám "predplatený" americký Vogue, najmä kvôli angličtine, ale aj články sú tam zaujímavé a dokonca sa mi páčia aj rozhovory. A potom tie fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahojček :) tak vraciam návštevu :D A FitŠtýl som si aj ja kupovávala, žiaľ aj tak som prišla na niečo čo sa mi až tak nevidelo a išlo proti mojej "fitness ideológii" (išlo o príspevky istého trénera/ výživového poradcu a zároveň ten PR zo Sveta Zdravia...ak teda vieš o čom hovorím) Proste keď tam na mňa kukajú rady typu "dajte si maslo na kávy" či "nejedzte sacharidy pred tréningom ale kokosový olej" tak ma doosť znechutilo :/ Báječná žena je fajn keď čakáš u lekára :D Super recepty sú v nej ;)
    PS.: Do odpovede pod tvoj komentár som zabudla pridať, že tu budem cca 10 mesiacov :) (celý piaty ročník)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pravidelne si kupujem Emmu a mám pocit, že v nej vždy pre seba niečo nájdem. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Některé časopisy ani neznám, to je asi tím, že u nás v Česku nevychází. sama mám ale podobné čtení s recepty a zdravými tipy nejraději. Mám předplacených i pár časopisů vyloženě pro ženy, třeba Elle, Cosmopolitan nebo Marie Claire, ale ty popravdě stíhám číst jenom na záchodě :-) je to takovéto, že proletím obrázky, co zrovna frčí, ale pro inspiraci nic moc. na kabelku za 50 tisíc fakt nemám :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já už jediný časopis, který si občas koupím, je enigma :D, jinak mi stačí knížky a blogy :).

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára