Máme zahmlený zrak a vypnutý príjem reality. Zdroj: Zem a Vek

Poznáte časopis Zem a Vek? na rádiu Viva rozprávaju pravdu o tom že lekári sú len díleri liekov, chemoterapie nepomáhajú ale zabíjajú a tak ďalej.... tieto veci ma natoľko zaujali že sa svami o to podelím možno sa vám to nebudete čítať ale je mi to jedno...

Prečo sú hrdí Slováci len vtedy keď vihráme hokej mali by byť hrdí aj pri iných športoch. Prečo naše deti neučíme k naším tradíciam ale na miesto toho ich učíme, že na miesto dušičiek je haloween, že darčeky nosí Santa Claus, Prečo sa hanbíme za to kto sme? Prečo od USA preberáme také nezmysly ako je sv. Valentín? Mali by sme sa od nich učiť národnej hrdosti. Učme naše deti, že nosiť tričko s nápisom MILUJEM SLOVENSKO na miesto I love New York alebo USA nie je hanba.

Voda
Povieme si, že našťastie žijeme na Slovensku, kde su jedny s najbohatších zdrojov príjmov pitnej vody v Európe. čo ale platí dnes nemusí platiť o niekoľko rokov. Zatiaľ sú vodné zdroje vo "vlastníctve štátu,, a tak by sme nemali mať obavy že skončíme ako niektoré štáty sveta kde sa cena vody rovná cene benzínu. Nie všetci si však uvedomujú, že voda je zdroj obmedzený ktorý sa dá jednoducho vyčerpať. Na svete je veľa vody ale len 1% pitnej. Nepríjemne ma prekvapil fakt, že niektorí politici SR začali hovoriť o predaju našej vody do zahraničia. Od prekvapenia však už nie je ďaleko k nepríjemnému zisteniu, že ten kto bude zarábať na takomto predaji nebudú občania SR. Nebudeme mať možnosť kontrolovať svoje vlastné prírodné bohatstvo a dostaneme sa do područia nadnárodných spoločností ktoré si urobia z naších jedinečných zásob zdroj biznisu a bohatstva. A čo ostane nám - občanom štátu s najbohatšími zásobami pitnej vody EU? Nám ostanú tie horúčavy a teploty nad 40°C cez leto a za "svoju,, vodu budeme platiť drahé peniaze cudzím v čase, keď už zásoby vody vo svete budú takmer vyčerpané.

Stratená generácia
Zmietame sa v extáze konzumnej spoločnosti zaslepené stádo bez štipky humanizmu. Naše deti majú tablety a smartfóny ale nepoznajú rozprávky ani pojem kniha. Nakupujeme drahú presladenú vodu v supermarketoch a čakáme na najlepšie ceny nedbajúc na chudobu tretieho sveta. Sme kresťania ale za chrbtom sa ohovárame a podkopávame si nohy. Za prírodou chodíme do parku ale nie do lesa.
Neprežili  sme obdobie medzi vojnami, neprežili sme ani vojnové útoky. Sme len skeptici, netolerantné egoistické monády bez okien. Máme dotykové telefóny ale nekomunikujeme medzi sebou ako ľudské bytosti. Máme zahmlený zrak a a vypnutý príjem reality. Ako telá bez duší sa náhlime preplnenými ulicami dávno mŕtvych ľudí. Veríme v technický pokrok ktorý nás zabíja. Platíme si satelitné televízie ktoré nám vykonávajú laboratórie už beztak prázdnych mozgov. Mediálny škriatkovia nám predsa vytvoria úsmev na tvári keď vidíme ako sa druhí majú horšie. Kúpime si zvieracieho spoločníka ale nedáme domov sirote. Vidíme chcejúceho sa bezdomovca chvejúceho sa ľudským opovrhovaním, ale nedáme mu kus chleba aby sa na nás spoločnosť divne nepozerala.
Sme mladí a stratení máme tu toľko miesta a priestoru, že nevieme čo sním tak si medzi sebou staviame vysoké múry. Sme bezmocná generácia skeptických chamtivých slepcov a ostáva nám malá nadej že možno raz pochopíme.

Takže toto je zopár viet čo ma zaujali a majú v tom úplnu pravdu, keďže som ešte nemala v ruke tento časopis rada by som si ho určite niekedy prečítala. Škoda že na internete nepíšu o tom podrobnejšie...  Toto čítanie sa fakt oplatí...

POČULI STE UŽ O NIEČOM ALEBO VÁS TO NEZAÚJMA ČO S NAMI ROBIA?

Komentáre

  1. Jediné s čím nesúhlasím je táto veta: "Kúpime si zvieracieho spoločníka, ale nedáme domov sirote." Predsa nemôžme porovnávať, keď si niekto vezme do rodiny psíka a niekto dieťa. Skôr by som to upravila na: "Kúpime si zvieracieho spoločníka a po pár týždňoch zistíme, že to nie je len o roztomilom šteniatku ale zodpovednosť a tak ho vyhodíme na ulicu ako už nudnú hračku. Kupujeme si všetko možné, ale keď máme dať 10€ na jeho čipovanie, radšej ho vyhodíme preč aby sme nedostali pokutu." -_- Samozrejme, netreba všetkých ľudí hádzať do jedného vreca. Ten časopis sa mi páči, hlavne kvôli tým obálkam, ktoré ukazujú čo v tom časopise naozaj je - drsná pravda.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano maš pravdu v tom čo si napisala ta veta sa ani mne nezdala keď som to písala ale oni to tam tak mali tak som to nechcela komoliť... ale napr.aj to že bezdomovcovi nedame kus chleba ale keby mu aj dame tak ho hodi človeku do hlavy...

      Odstrániť
  2. Tento časopis mi spomínal môj kolega v práci a teraz ho vidím u teba na blogu... Utekám preň...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. praveže aj mne ho spomenul kolega v praci a že sa da ťažko zohnať...

      Odstrániť

Zverejnenie komentára