Úkazy na Zemi

Ahojte nedávno som čítala taký článok Najbizardnejšie úkazy na Zemi ktorý ma aj zaujal tak sa aspoň s trochou podelím aj s vami sú to fakt úžasne veci ktoré vedci dlhodobo skúmajú a aj tak do teraz nezistili ako sa to všetko vlastne deje.

Plávajúce kamene
Sú raritou v USA. V údolí smrti nie je život. Nie je tu žiadna flora ani fauna iba rozpálená púšť. Tu sa teploty šplhajú do výšky 50°C v tieni. Aj napriek tomu sa zdá že tu niečo prežíva ale úplne v inej forme na púšti je mnoho kameňov ako keby ich tu len tak niekto rozsypal. Ich tajomstvom sú čiary ktoré za sebou zanechávajú. Sú ako trajektórie dážďoviek. Tieto čiary dodnes nikto nevysvetlil odpoveď pozná len sama príroda.

Modré diery (Belize)
Sú oceánske tajomstvá. Nájdu sa na viacerých miestach vodnej hladiny. Hlboké priepasti ktoré vidno iba z lietadla sa nepodarilo prebádať ani vedcom. Ich hĺbka, aj to či je na dne život ostávajú v mnohých prípadoch  neznáme. Odhaduje sa, že v niektorých vďaka prúdeniu vody, hlbočine a absencii svetla chýba kyslík čo by mohlo byť rovnaké prostredie ako vo vesmíre.

Červený príliv
Na brehoch Atlantického oceána, v USA, v Austrálii aj na severozápade Európysa už objavili krvavo sfarbené vody prílivu. Hoci je mnoho týchto prílivov neškodných, občas ich sprevádza úhyn rýb. Môžeza to zdroj premnožených jednobunkových rias. Ak sa v takomto prílive vykúpete je tu potencionálne nebezpečenstvo aj pre človeka.

Romy

Komentáre

  1. wow! paráda.. ešte si mohla dať tie kruhy v obilí v peru ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O týchto úkazoch som už počula :)

    PS: V mojej veľkej jarnej giveaway môžete vyhrať balíček kozmetiky a ďalších drobností. Stačí prísť a zapojiť sa!
    http://sueandcolours.blogspot.sk/2013/04/jarna-giveaway-4.html

    S pozdravom Zuzana Stanko

    OdpovedaťOdstrániť
  3. takéto zaujímavosti mám veľmi rada

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nádherné :) Hlavne tie modré diery sú fascinujúce... Trochu desivé, no úžasné zároveň, takéto niečo raz vidieť by bol veľký zážitok :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára