Ako sa staráte o pleť vy?

8 Prešľapov pri starostlivosti o pleť


1. Používame kozmetiku podľa nesprávneho veku

Prvou chybou je, že sa často nezameriavame na popis daného výrobku, ktorý chceme používať. Vyberieme si niektoré vhodné skupiny, ktoré na ňom uvádzajú a ostatné nás nezaujíma. Najviac chýb robíme z hľadiska veku. Predčasne používame výrobky určené na zrelú pleť, alebo sa naopak nevieme zbaviť tých krémov, ktoré sme používali v mladosti, ktoré už pre nás nie sú vôbec účinné. Hľadajme teda také produkty, ktoré budu úplne spĺňať naše potreby.


2. Zabúdame sa starať o pery

Strávime hodiny pred zrkadlom, na tvár použijeme všetko od pleťovej vody až po kvalitné krémy, telo si natrieme ošetrujúcim mliekom, len jedna vec zostáva vždy zabudnutá. A to sú naše pery. V zimnom období používame balzamy, aj to nám však nenapadne v každej situácii. Pritom každý večer by sme si mali dopriať na ne kúsok medu, prekrviť ich zubnou kefkou a naniesť kvalitný neutrálny balzam, ktorý nám ich urobí jemnejšie a vzrušujúcejšie.


3. Nesprávne holenie

Ide o takú dennú rutinu, že sa ani nezamýšľame nad tým, ako ju robíme. Zrazu nás len začnú trápiť drobné červené bodky a zarastajúce chĺpky. Problém je totiž v našom uľahčovaní si života. Namiesto toho, aby sme sa holili v smere rastu chĺpkov, robíme to presne naopak. Pravdou je, že sa roky tradovala aj táto metóda, no časom sa prišlo na to, že takýto spôsob je šetrnejší a zároveň nás zbaví najčastejšieho problému pri holení.


4. Pleť čistíme tonikom

Či je to pleťová voda alebo pleťové mlieko, mnohým z nás je to úplne jedno. A preto si často na zotieranie mejkapu volíme práve tú prvú možnosť. Tá však má zbaviť pokožku len povrchových nečistôt a zároveň ju upokojiť na záver dňa. Nedokáže vás však dokonale zbaviť mejkapu a už vôbec by ste ju nemali používať na citlivú oblasť očí.


5. Čistíme si tvár mydlom

 Mydlá tvár veľmi vysušujú a zostáva nám po nich iba nepríjemne napätý pocit. Namiesto toho by sme si mali tvár umývať iba čistou vodou. To nám úplne postačí na základnú hygienu a nemusíme sa báť ani vzniku nejakých zápalov. Ak máme problémy s mastnou pleťou, tak v tom prípade treba používať na to určené výrobky a nie klasické parfumované či detské mydlá. 


6. Nevieme ako sa používa píling
A preto ho používame príliš často. Jeho aplikáciu by sme mali prispôsobiť typu našej pokožky. Takže ak ju máme suchú a citlivú, postačí nám raz týždenne, pri podráždenej pleti aj raz za dva týždne. Mastnejšia a normálna pokožka si ho môže dopriať dva až trikrát týždenne. Pozor na to aby sme si pleť netreli príliš dlho a príliš intenzívne, čím by sme si poškodili jej povrch a mohli by vzniknúť drobné zápaly.


7. Zabúdame si umyť tvár pred spaním
Odmaľujeme sa, použijeme pleťové tonikum a unavené sa hodíme do postele. Obrovská chyba, ktorú opakuje mnoho žien. Tvár sa nám za kontakt s čistou vodou poďakuje nielen ráno, ale aj pred spaním. Vďaka tomu si môže lepšie oddýchnuť a efektívnejšie ju zbavíme všetkých nečistôt a prachu. Ak ste to doteraz nerobili, tak si zmeňte rituál a uvidíte, že sa vám prestane tvoriť aj toľko vyrážok.

8. Pred aplikáciou krémov si neumývame ruky
A do téglikov tak zanášame veľa nečistôt, ktoré potom prechádzajú aj na pokožku. Tým nielen zhoršujeme jej kvalitu, môžeme si tak do niektorých raniek zaniesť infekciu, ale zároveň aj znižujeme efektivitu používaných výrobkov. Pred natieraním krémov alebo mejkapov by sme si  mali automaticky najprv umyť ruky a až tak prísť do kontaktu s pokožkou.
ROMY

Komentáre

  1. Super Clanok. ;) Tak o tom holeni som nevedela... hmmmm... vela to vysvetluje teraz.. :D :D :D

    danielakurkystyle.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. skvelý článok:) a navyše veľmi poučný:))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ufff.. super článok hádam ma zmení ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super článok a veľmi užitočné rady. Našťastie sa ma tieto prešľapy netýkajú :) Inak na tie balzámy na pery som v telke videla výskum a vraveli tam, že pomády pomáhajú len minimálne, že ide skôr o marketing :) Testovali to na dvoch ženách, jedna mala používať balzám na pery niekoľkokrát denne a druhá vôbec a potom porovnali výsledky a zistili, že vlastne balzám nič neurobil :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pravdu povediac ja ani neviem ako balzamy pomáhaju peram ale hlavne že mam dobry pocit na duši že ich nemam suche :))

      Odstrániť

Zverejnenie komentára