Balzam na pery je vraj návykový a iné kozmetické mýty

Našla som zaujímavý článok mňa teda zaujal tak tu ho máte ak ste ešte o tom nečítali náhodou:)



Chlad pokožke neprospieva

Ako sa to vezme
Záleží na tom, o aké pôsobenie chladu ide. Za normálnych okolností stimuluje krvný obeh a dokonca pomáha aj pri niektorých kožných ochoreniach. Prílišný chlad však môže spôsobiť šok, byť príčinou rosacei a vysušuje pokožku. Preto by ste v zime mali používať hutnejšie ochranné a hydratačné krémy, ideálne na báze tuku.

Pod make-upom pleť nedýcha

Mýtus 
Make-up okrem svojej skrášľovacej funkcie chráni pokožku pred škodlivým ultrafialovým žiarením. To však nie je dôvod, aby ste si ho na tvári ponechávali aj v noci!

Od balzamu na pery môže vzniknúť závislosť

Mýtus 
Pery sú takmer bez mazových žliaz a preto sa nemajú samé ako chrániť pred vysúšaním a následným popraskaním. Preto ich musíme natierať balzamom na pery, ktorý obsahuje tuk a výživné látky. Žiadne návykové látky však v balzamoch nenájdete, nutkanie na časté natieranie si pier je spôsobené skôr ich lákavou chuťou.

Plátky uhorky vyhladzujú očné vrásky

Mýtus 
Chladné plátky uhoriek priložené na oči a okolie vám vynikajúco pomôžu zbaviť sa opuchov. V boji proti vráskam sú však bezmocné, na to sú tu špeciálne očné krémy.

Čím skôr vytlačíte pupienok, tým lepšie

Mýtus
Pupienky, akné, bobáky... názvy sú rôzne, problém je však rovnaký. Nikto ich nechce a každý by sa ich najradšej okamžite zbavil. Najrýchlejšie riešenie je vytlačiť neželaný hrbolec na tvári. Často sa však stáva, že tlak spôsobí prasknutie hnisavého vačku smerom dovnútra a to zápal ešte zhorší.

Biele škvrny na nechtoch poukazujú na nedostatok živín

Mýtus
Pôvod bielych škvŕn na nechtoch nie je presne jasný. Podľa niektorých odborníkov ide o nedostatok vitamínu B, podľa iných o málo vápnika. Ak máte pochybnosti, dajte si radšej spraviť rozbor krvi a nespoliehajte sa na útvary na nechtoch.

Čierne bodky na pleti sú výsledkom zlého čistenia

Mýtus
Čierne bodky, čiže upchaté póry, sú problémom najmä mastnej pleti. Tento typ má póry väčšie ako napríklad suchá pleť a preto má aj sklony k zápalom a upchávaniu mazových žliaz. Keď má teda vaša kolegyňa nos posiaty čiernymi bodkami, neodsudzujte ju, radšej ju poľutujte. Mastná pleť je ako „za trest“.

Sto ťahov hrebeňom zaručí lesklé vlasy

Mýtus
Ani stokrát prečesané vlasy vám nebudú žiariť, ak sú polámané a unavené. Naopak zdravé vlasy nepotrebujú ani sto ťahov hrebeňom či kefou a krásne sa lesknú. Stavu vašej hrivy prospieva hlavne vyvážená zdravá strava a až potom kozmetická starostlivosť.

Krátke vlasy rastú rýchlejšie

Mýtus
Na krátkom účese lepšie vidno, že vlasy rastú. Keď ich už máte dlhé, pribúdajúcu dĺžku už ide rozoznať ťažšie.
Romy;)

Komentáre