Rozmýšľala som, ako inak pripraviť ešte rybu, či len tak celé filety opiecť zas na panvici, alebo zubáča nejako naporcovať. A tak som ho nakrájala a nechala chvíľu stáť v jednoduchej marináde.
Filety zubáča od RADOMA sú hlboko mrazené a na odmrazenie im netreba dlhý čas. Sú tenké a tak sa dokážu rýchlejšie rozmraziť. Kostička sa sem tam nájde, to je jasné, inak by sme museli staviť vždy na rybie filé. No predsa je to takto aj zaujímavejšie a chutnejšie
Potrebujeme:*1 balenie Filety zo zubáča Radoma
*1/2 alebo 1 menšia cibuľa nakrájaná na tenké mesiačiky
*trochu olivový olej
*1 strúčik cesnak na drobno nakrájať
*2pl olivový olej
*2čl korenie na ryby (ja používam z Lídla neobsahuje glutaman sodný)
*ešte soľ podľa chuti
*mleté čierne korenie
*1/2čl mletá rasca a trošku aj celá
*2 štipky mletá červená paprika
*štipka mletá štipľavá paprika
V prvom rade necháme do 1h rozmraziť filety zubáča, ktoré vyberieme hneď z obalu. Nakrájame na menšie pásy 2-3cm. 2pl olivového oleja zmiešame s korením na ryby a primiešame zubáča. Lyžicou pekne premiešať, nechať postáť, aby sa zmes dostala všade a zatiaľ si pripravíme prílohy.
Na panvici na troche olivového oleja opečieme cibuľu, potom pridáme nakrájanú rybu a opekáme najprv na najvyššom stupni,medzi tým pridáme ešte cesnak a potom znížiť plameň. Ešte ochutiť koreninami chvíľu nechať ešte smažiť. Po vypnutí plameňa necháme ešte dôjsť.
Príloha:
Jogurtový dip-všetko spolu vymiešať
*1 biely jogurt
*1čl plnotučná horčica
*soľ, korenie
*bylinky, sušená bazalka, sušená petržlenová vňať
*3-4 kvapky štipľavej srirachy (nemusí byť)
Pečené zemiaky a zelerové hranolky
*4-5 zemiakov
*kúsok zeler
Zemiaky nakrájame na kolieska poukladáme na plech s papierom na pečenie a zeler nakrájame na hranolky. Posypeme korením na pečenú zeleninu, alebo len tak soľ, korenie, červená mletá paprika a necháme odstáť na linke asi 20 min kým nepustia vodu. A dáme piecť na 250*C
Čerstvá mrkva alebo iná zelenina
Dobrú chuť!!
Zelerové hranolky zbožňujem, recept vyzerá super :) Ja sa väčšinou musím spoľahnúť na mrazené ryby...:)
OdpovedaťOdstrániťWhat A Fancy World
Já kupuju mražené :) a nejčastěji filety - nemám ráda vybírání kostí :D ale vlastnoručně vylovenému uzenému kapru dědovi neodolám 😋 já ho nejčastěji upeču na kmínu nebo jenom na pánvi s kořením, co se týče ryb, tak mi chybí nějak kreativita :D
OdpovedaťOdstrániťWantBeFitM